Na ATP Challenger “Srpska Open” stižu Janko Tipsarević i Tomaš Beluči

Jedan od učesnika ATP čelendžer turnira “Srpska Open” biće i srpski teniser Janko Tipsarević, potvrdio je direktor Teniskog kluba Mladost Siniša Simeunovć.

“Prije dva dana razgovarao sam sa Jankom Tipsarevićem. On dobro trenira, radi po četiri do pet sati dnevno i nada se da će ove godine igrati u Banjaluci. Zanimljivo je da je prije 20 godina na Otvorenom prvenstvu Republike Srpske igrao upravo Janko Tipsarević. Tada je izgubio u polufinalu. Velika nam je čast što se on baš kod nas, nakon povreda i operacija vraća ponovo na teren i što će ući u istoriju onih koji će igrati turnir pod našim novim nazivom „Srpska open“, rekao je Simeunović.

Direktorka ATP Challenger turnira u Banjaluci Lana Popović potvrdila je da je, pored Janka i brazilski teniser Tomaš Beluči jedno od poznatijih imena koje će učestvovati na turniru „Srpska open”.

Popović je dodala da se ove godine igra 17. po redu turnir i potvrdila da je on zakazan od 10. do 16. septembra. Popović je naglasila da će početkom sljedeće sedmice biti poznata i ostala imena učesnika i izrazila nadu da će Banjaluka i ove godine biti domaćin teniserima iz cijelog svijeta. Ove godine pobjednik turnira, istakla je Popović, osvojiće 100 bodova za ATP listu, a nagradni fond je  udvostručen i iznosi 85 hiljada evra.

 

Srpska-Open-2018-ucesnici-Thomaz-Bellucci