Janko Tipsarević doputovao u Banjaluku

Srpski teniser Janko Tipsarević izrazio je žaljenje što neće učestvovati na ovosedmičnom ATP čelendžeru Srpska Open koji se igra na terenima TK Mladost u Banjaluci.
„Ljudi su me sretali i govorili da im je žao što neću igrati u Banjaluci, ali ako je ikome žao meni je. Na žalost, još nisam nakon povrede spreman da se vratim na teren“, rekao je Tipsarević po dolasku u grad na Vrbasu.
Naime, nedovoljno oporavljeni srpski teniser propustiće ovogodišnji „Srpska open“, tačnije 17. izdanje banjalučkog Čelendžera, ali to ga nije spriječilo da doputuje u Banjaluku i razgovara sa novinarima.
„Želio sam da ovo bude prvi turnir na kojem ću se nadmetati nakon više od godinu dana neigranja. U pretekle dvije nedjelje, da bih pokušao da igram, primio sam čak osam injekcija kortikosteroida u nogu, da se osposobim i nastupim na ovom turniru“, pojasnio je razloge izostanka sa terena u Parku Mladen Stojanović.
Još uvijek je rano pričati kada bi se Tipsarević mogao vratiti na teren.
„Da kucnem u drvo, desna noga koju sam često operisao me ne boli. Ali, nažalost, nisam spreman da igram poene. Možda bih mogao da izdržim jedan meč uz astronomske napore, ali više od toga ne. Zaista, moj mentalni sklop nije bio takav da razmišljam: ‘E, ako ne mogu da dođem da osvojim Banjaluku, neću ni da igram’. Nisam tako razmišljao. Htio sam da dođem i da izgubim zato što je neko bolji od mene, a ne zato što ne mogu da stojim ili trčim na terenu“, iskren je Tipsarević.
Tipsarević već ima spreman plan, sa kojim će se, nada se, vratiti u sami vrh svjetskog tenisa.
„Zaista se nadam da nakon dvije nedjelje konstantnog igranja poena, kretanja i trčanja, mogu da počnem da se takmičim na čelendžerima do kraja ove godine. Često se šalim da sam najbolji igrač na svijetu iz mjesta, pošto posljednjih pola godine samo igram iz mjesta. Sljedeće godine da počnem da koristim svoj ‘protected ranking’, koji je negdje oko 60. mjesta, pa uz pametan raspored turnira da se vratim u TOP 100. Da ne budem pretenciozan, ne želim da pričam da li će to biti 50, 20. ili 30 mjesto. Bitno je da budem zdrav. Vratio bih se na Novakov primjer, nije pitanje da li ću se vratiti, nego kada“, zaključio je nekada osmoplasirani teniser svijeta.
Tipsarević je naglasio da je „Srpska Open“ jedan od rijetkih čelendžera na svijetu gdje sve funkcioniše besprijekorno i poželio sreću svim teniserima koji će igrati u narednim danima.
Srpska-Open-2018-Janko-Tipsarevic-doputovao-u-Banjaluku

Srpska-Open-2018-Janko-Tipsarevic-doputovao-u-Banjaluku

Srpska-Open-2018-Janko-Tipsarevic-doputovao-u-Banjaluku